Fånga en gädda och stötta cancerforskningen

Ingen som sett årets upplaga av PikeFight kan ha undgått att se den fullkomligt magiska kombinationen av Storms T-Bone och VMC Mustache Rig. Faktum är att det betet stod för de två största gäddorna i hela produktionen. Min kollega, Mattias Procheus, fångade båda och bidrog till att teamet hamnade på… Ja, har du inte sett PikeFight så ska jag inte ”spoila” det. Det här blogginlägget ska inte handla om PikeFight utan om betet bakom de stora gäddorna: Mustache Rig.Rapalas systerföretag, VMC, som tillverkar krokar, terminal tackle och tillbehör har tagit fram två versioner av Mustache Rig, eller ”Mustaschen” som vi kallar den. Den ursprungliga versionen finns i fem olika färger och tre olika vikter: 11, 20 och 40 gram samt den helt nya Shallow Mustache.

Den grundgående Shallow har en skalle, eller nos om man så vill, som är skålad och trycker extremt mycket vatten. För att kunna fiskas riktigt grunt är skallen gjord i trä och försedd med en köl av zink som fungerar som en köl. Stort, stabilt och sjukt effektivt – både när gäddorna står riktigt grunt eller när man vill fiska högt över betesstimmen som gäddorna gärna patrullerar kring så här års.

Under november så skänker Rapala VMC 20:- per såld Mustache Rig, både standardversionen och nya Shallow, till Mustaschekampen. Mustaschkampen samlar in pengar till Svenska Prostatacancerförbundet och deras arbete mot den vidriga sjukdom som cancer är – och som vi så många drabbats av, direkt eller indirekt, på när håll.

Slå två flugor i en smäll! Fånga en gädda och stötta cancerforskningen. Och kanske ännu viktigare: testa dig! Prostatacancer är en läskig sjukdom som kommer smygande…

Skitfiske – och ta hand om er!

Comments

Kommentarer