Regnbåge gillar rosa!

Vårisarna är lite halvmosiga nu men det finns sjöar med hård fin kärnis fortfarande (Skaraborg). Igår gjorde jag ett försök på regnbåge i lokal sjön.

Det blev fisk i första hålet! Då jag skulle testa djupet på platsen jag valt högg det omgående. Så fort jag nådde botten lyfte jag jigghuvudet och smack så satt första.

Första fisken valde en VMC Mongo Jiggskalle med en lite räk-bit på kroken. Fisk nr två högg så fort betet var åter i vattnet. Grymt skönt att hamna rätt redan i första försöket.

Eftersom fisken verkligen visade att den var på gång så valde jag att testa runt lite med grejerna. Vid första försöket att locka till hugg med Origami Blade från 13 Fishing, höll spöt på att ryckas ur näven. På bilden ovan ser ni att fisken mer eller mindre slukade hela skeden i ett nafs.

När fisken är aktiv så brukar ett livligt bete vara bäst. Origami Blade var svårt att motstå och de flesta fiskarna för just detta bete. En annan rödtråd var att färgen rosa dominerade igår. Vi fick på rosa sked, waxtail och jiggskalle. Har ingen bra förklaring på detta men rosa verkar var grejen just nu!

Skitfiske på er.

Mvh Ove

Comments

Kommentarer