Där satt den!

Ni som har följt med här på bloggen har sett uttrycket ”jakten på 1,5kg pimpelabborre fortsätter”.

Om jag ska vara helt ärlig så började jag tvivla på att den någon gång skulle komma. Förra issäsomgen hade jag fantastiskt bra pimpelfiske med många abborrar över 1kg och 3 abborrar över 1,4kg, men ingen 1,5kg+.

Denna säsong har börjat riktigt segt, det är först senaste veckorna det lossnat lite, så att den skulle komma denna issäsong kändes långt borta. Men det är ju det som är så fantastiskt med fiske, det kan vända så oerhört fort!

Man får ju inga fiskar från tv-soffan utan från isen så jakten på 1,5an fortsatte även denna dag.

Valet av sjö denna dag var inte självklart. Valet stod mellan två olika sjöar. Jag och min vän Jonas hade lika svårt att bestämma oss vart vi skulle fiske. Massanger konversationen blev lång och det landade i att vädret skulle få ta vårt beslut. Var det klart och sol skulle det bli allternativ 1, blev det mulet fick det bli allternativ 2.

Alarmklockan ringde och solen lyste med sin frånvaro, det fick bli allternativ2. Sällan har jag varit så glad för ett molntäcke så här i efterhand.

Efter en snabbt intagen frukost begav jag mig mot sjön. Jonas anlände strax efter och vi begav oss ut mot platån vi skulle börja med att fiska av.

Efter en härlig promenad på fina isförhållanden borrades det första hålet. Just borrandet har blivit något vackert med min Strike Master med 200mm spiral. Förut var varje hål som skulle borras en pers denna tid på året. Strike Master är en fantastisk apparat!

Just det hålet som borrades skulle visa sig bli en riktig vinstlott. Det dröjde inte länge innan jag börjar få se stigande ekon på ekolodsskärmen. Ingen tvekan utan abborrarna steg och högg på min Rapala Jigging ShadowRap. Fina fiskar som vägde 7hg upp till 1kg. Både jag och Jonas landar en rad fina abborrar.

Rätt som det är ser jag ett grövre streck komma in längs botten. Sakta ser jag den närma sig strecket av min Jigging Shadow Rap i färgen BSR.

När jag ser att den börjar närma sig lyfter jag sakta betet och då sätter den fart. Jag hinner inte långt innan jag känner ett stenhårt hugg. Redan där känner jag att detta är en stor fisk. Tunga knyck och snart börjar vattnet röra sig i hålet. Något stort är påväg att komma upp. Resten är lite av en dimma för mig. Rätt som det är ligger en riktig kloss i hinken jag fyllt med vatten. En riktigt tjock och grov abborre.

Är detta målfisken?!

Tankarna hinner snurra många varv medans jag letade fram vågen ur skryllan.

Sanningens minut är inne! Dags att väga fisken!

Vågen stannar på 1590gram, för att vara på säkra sidan väger vi även med Jonas våg.

Den säger samma sak! 1590gram pimpelabborre.

En snabb mätning och några bilder blir det också innan det är dags för abborren att få simma hem. Den är 47cm lång.

Känslan är fantastisk, ett glädjevrål som ekade till Hedemora kommer när jag ser abborren simma ner i djupet igen.

Om jag ska vara helt ärlig kom det faktiskt även en lite tår. Jag lyckades till slut!

Jag fick min pimpelabborre på 1,5kg+!

En sista bild innan den får simma hem och bli ännu större.

Att få den på just min favorit Rapala Jigging ShadowRap i färgen BSR och i just denna sjö på detta ställe gjorde saken ännu bättre.

Ett ställe jag hittat själv känns extra bra.

Nu får detta bete gå i pension och ramas in på väggen där hemma. Nu är det dags för nästa Jigging ShadowRap i färgen BSR att ta över stafettpinnen i jakten på storabborren.

Just detta bete och färg har lurat mina 3 största pimpelabborrar, 1420gram-1420gram och så denna på 1590gram. Den verkar funka rätt bra i dessa vatten!

Efter denna händelse var jag rätt tom måste jag erkänna. Att lyckas nå sitt mål som man jagat så länge är en fantastisk och väldigt speciell känsla. Som sportfiskare är det sällan man får uppleva den så det gäller att njuta när det väl händer.

Men fiskedagen gick vidare och abborren fortsatte nappa ett tag till. När min Jigging Shadow Rap gått i pension fick nästa Jigging Shadow Rap chansen och den funkade bra den också.

Sista abborren för min del denna dag blir denna granna fisk några ynka gram under kilosstrecket. Färgen BLK var det som fick chansen denna gång.

Efter denna fisk dog fisket helt. Vi prövad djupare och vi prövade grundare. Till slut lyckas Jonas lura en fin abborre på ca 8hg men det var allt.

Men jag kan säga att jag var nöjd ändå när jag avslutade dagen. Med lätta steg började jag promenaden mot bilen. Målet var nått!

Ja hur ska vi avsluta detta nu då, ”jakten på 1,5kg pimpelabborre fortsätter” är över.

Jakten på 1,5kg pimpelabborre är avklarad. Men med det sagt så är jag inte klar här. Pimpelfisket efter grov abborre är så fantastiskt spännande och kul så detta kommer jag aldrig sluta med.

Vintern ser ut att bita sig kvar över vårt avlånga land så har ni chansen att ta er ut på isen så…ut och njut!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids