Storabborre och gäddor från isen (pimpelfiske med Rapala)!

Nyligen var jag ute på isen och pimplade efter storabborre med Rapala Shadow Rap, och bra gick det! Det har även blivit ismete i vinter några kortare fisketurer vilket gett en del gäddor. Bra isar nu, varmt välkomna ut på isen med sikte på stor gädda, abborre och gös – med en skön brasa och korvgrillning!

Nyligen var jag ute på isen och pimpla efter stor abborre med Rapala Shadow Rap, och bra gick det! Fisken var lite kinkig då barometern åkte jo-jo upp och ner, men himla kul och spännande att se dom plötsligt dyka upp på Humminbird Solix 10si ekolodskärmen och hugger hårt ändå på Rapala balanspirkarna vilket gav dubbel spänning i fisket! Det blev även gädda landat för oss, som också dök upp när man minst anade det! Vi letade inte aktivt efter fisk den här fiskedagen, utan nötte på en udde som jag vet brukar leverera stor abborre förr eller senare – vilket även kräver lite tålamod! Jag måste säga att pimpelfisket har blivit mycket mer spännande sedan jag började fiska med min Humminbird Mega Live givare på isen, men jag märker samtidigt ingen skillnad på fler eller större fiskar sedan jag började med det! Snarare blir man hämnad att söka fisk aktivt då det är en givare som ska upp och ner i vattnet, mycket prylar, stor isborr (Strikemster 40V 250 mm såklart) etc, men det får man ta då upplevelsen blir dubbelt så kul när dom väl plötsligt simmar in i bild på plottern! Bästa fisk blev en fin gammal abborre på snygga 44 cm (se bild)!

Ismetet efter gädda en annan fiskedag gav en del napp, och himla nice var det att få komma ut på isen trots några korta fiskedagar! Vi körde ismete med mört, och då jag fiskade med sonen så fick han såklart ta alla nappen! Inget stort, men himla kul när man krokar dom och känner tyngden! Isen var bra, men inte inne i vassen då jag sparkade igen med stöveln på en plats. Glöm inte isdubbarna om ni ska ut (se sista bild)! Min suveräna Strikemaster 40V 250 mm motorisborr brände knappt någon batteri alls trots minst 30 hål i uppskattningsvis 20 cm kärnis, kanske mer!? Visste ni förresten att Strikemasters isborrar har lampor undertill, den klart bästa isborren jag fiskat med någonsin! Lamporna undertill är perfekt till tex lakefiske eller kanske gösfiske i mörkret etc, vilket vi har pratat om att göra snart igen efter en massa års vila från just det fisket. Mer fiske blir det snart igen, men då blir det nog ismete med makrill från frysen som agn är det tänkt! Grymma pimpelspön och isfiskerullar från 13 Fishing och Rapala hittar ni på nätet, riktigt bra prylar!

Är ni isfiske eller ismetesugna på grov gädda och gös, eller vill pimpla stora abborrar med mina balanspirkar, jiggar och vanliga vertikalpirkar samt med min Mega Live givare nu i vinter så är det inga problem! Isarna är riktigt bra nu så givetvis kör vi så snart vädret är bra för detta fisket. Vi står för all fiskeutrustning, live/deadbait, issäkerhet (isdubbar, livlina & ispik), varm lunch etc. Rullarna är från Okuma, dvs Okuma Convector med räkneverk vilket är superbra! Välkomna ut på isen nu i vinter, jag har mycket goda iskunskaper – och vi fiskar bara på säkra och bra isar!

För er som är sugna på spinnfiske efter tex gädda eller kanske pelagisk gös från båtarna, samt det trevliga abborrefisket, så är det läge att boka nu till vårens alla fisketurer. Vi kör mest efter abborre med Mega Livegivaren, men erbjuder även pelagiskt spinnfiske efter gädda och gös, för dom som vill prova på det fisket!? Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer redan nu. Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om hemsidan (Fishguide.se) den senaste tiden har uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Väl mött..

Ps. För er som har Instagram så har jag även en kul sida även där med över 1000 sköna fiskebilder (oftast stora fiskar). Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag tillbaka! Jag finns även på Facebook, med fiskerapporter även där..

Ps. För er som har “Tik-Tok” så har jag numera även en sida där med en massa sköna fiskebilder och videos! Länk: https://www.tiktok.com/@fishguide.se?_t=8iUi8dq4Kll&_r=1&fbclid=IwAR1PRpOJUpU1anyxLCr89z3viaZPgIManlcdnzPZ_MPKDlzYLclSDLXyBWE

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka – Bokning: 0708-722733 eller www.fishguide.se

Comments

Kommentarer