SUPERSIZE fångad på Otus!

Gäddfisket är stekhett och alla hugade sportfiskare lägger nu mycket tid i jakt på drömgäddan. De flesta suktar efter en ”plussare” och gärna en fisk längre än 120cm (Supersize). Det går många kast för att fånga sin drömfisk. Men ju fler kast man gör ju större är chansen till att fånga sitt nya personbästa. Under gårdagen var jag och min far Bengt ute på Sveriges största sjö för att försöka fånga den där tian.

Första hugget kommer strax efter lunchtid. Det är en 111cm långa madam som fattat tycke för min Rapala Otus i färgen SCRR. Tyvärr var fisken tämligen slank och drog vågen endast till 8,1kg. Vid nästa uppankring hugger det på ordentligt för Bengt och en rejäl batalj uppdagas runt båten. Efter en 3 till 4 ärovarv runt Stabicraften kunde jag håven en riktigt lång gädda.

Bengt kan nu stoltsera med nytt personbästa på gädda och första över tio kilo! Fisken var 123cm lång och vägde 11kg blankt. Fisken föll för en långsamt infiskad Rapala Otus i färgen HTP.

Otusen fiskades oblyad, i ingången till en lekvik där djupet var tre och en halv meter. Fisken hade en hel del iglar på sig och hade tydligen tagit lite paus i lekbestyren.

Gäddan simmade lugnt åter efter en ofrivillig fotosession för att återgå till det gäddor håller på med på våren. När värsta fiskefrossan lagt sig, fortsatte vi kasta för att se om det var någon väninna i närheten som också ville bjuda upp till dans.

Det blev en fisk till innan vi valde att bryta för dagen. Fisken var 105cm och drog vågen till 7,9kg. Denna fisk har alla möjligheter att till nästa år kunna tynga vågen förbi det magiska 10 kilosstrecket. Förleksfisket på Vänern handlar sällan om kvantitet utan snarare kvalitet. Tre fiskar över metern på samma dag, där en väger 11 kilo anser jag som en riktigt superdag!

Skitfiske på er.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer