Otaliga timmar bakom hugget 

Jag packade bil och båt fullsmockad med saker och drog iväg på säsongens första trollingpass efter grov öring. Tanken var att spendera så mycket timmar som möjligt i båten och fiska så effektivt som möjligt.

Jag gjorde iordning 4spön och riggade färdigt olika uppsättningar av beten. Det jag framför allt kommer att fiska med idag är Scatter Rap Minnow. Eftersom det är kallt i vattnet så kommer jag fiska sakta och ligga i runt 1.6knop. Då vill jag ha något bete som ser levande ut och rör sig bra trots låg fart på fisket. 

Jag startade med att köra av en sträcka som har djupare partier väldigt nära land och grunda kanter utåt i sjöns riktning. 

Körde tills jag kände att jag nött ut stället men inget hände. Förflyttade mig till en ny del av sjön och här körde jag tills jag tog kväll. Första dagen överstökad och jag hade inte haft ett hugg än så länge.

Nästa dag gryr och jag hoppade i bilen riktigt tidigt på morgonen efter några timmars halv dålig sömn. Nytt försök idag.

Det började likadant som dagen innan, utan hugg. Men efter några timmar kom första smällen. Jag greppade mitt Muse Black MediumHeavy. Fisken kändes inte så väldans stark och väl vid båten ser jag att det är en gädda.

En bonusfisk med andra ord. Plockade ut draget och släppte sedan tillbaka fisken. 

Det var inte den första bonusfisken… På några timmar hann jag med att landa 9 stycken gäddor. Den största var över metern lång. 

Jag ställde mig frågan om och om igen, vart är öringarna!?

Lite frustrerad och efter att ha slängt i mig en middag så återupptog jag fisket igen. Denna gång valde jag att köra mitt på sjön. Jag tyckte att jag hittade lite betesfisk som stod samlade på djupt vatten. 

Tillslut efter alla gäddhugg så small det till i spöt. Denna gång mycket hårdare än tidigare. 

Mitt favorit drillar öring spö –Muse black MediumHeavy fick drilla ännu en grann öring. Och det är verkligen ett spö med klass. Man får en sån otrolig känsla till fisket med denna spö serie.

Fisken började bli trött efter flera rusningar både långt ut och nära båten. Min Rapala Carboun håv åkte fram och tillslut låg öringen i nätet. 

För övrigt är det en väldigt skonsam håv som är snäll mot fisken. I håvens maskor fastnar inga krokar samt att fisken ligger tryckt i håven. Håvnätet är även djupt och brett så det rymmer långa fiskar.

Grann och urstark fisk där vikten drogs till 4760gram. Jag plåtade såklart endel bilder och filmade återutsättningen. Fisken tog på Scatter Rap Minnow i färgen SMHL. En bra start på årets båtfiske. 

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren