Sol, värme och hårda knyck ifrån nya Mavrik!

Sommarvärmen intog även oss här allra högst upp i vårt avlånga land. Jag passade på att köra ett pass i älven medan flödet fortfarande är högt. Just eftersom det brukar betyda aktiva öringar.

Snabbt ner till älven där jag först möts av en räv som sitter på en sten och tittar på mig. Det kändes underligt då stenen var så pass stor och brant men den ville väl kolla in Rapalas heta nyhet – Mavrik!

Haha, kanske inte riktigt så räven tänkte men det var exakt så jag tänkte. För jag har fiskat med Mavrik ett tag nu och jag gillar den. Färg kulörerna är sjukt heta och otroligt snygga, samt att de fångar bra med fisk! Betet är byggt för att knyckas hem och det märks. Man behöver inte knycka hårt för att få betet att gå i sidled och efterlikna en skadad fisk.

Under mitt kvällspass till älven så landade jag ett flertal öringar i storlekarna från 400gram till den största som var en grov hanfisk på 2.5kg. 

Det var ett högt flöde i älven och det är säkert så på många andra platser runt om.

Sök efter bakvatten där fisken får skydd från den hårda strömmen. Stora stenar är ofta heta ståndplatser. 

Kasta ut Mavrik och knyck hem den. Många öringar ser betet som en perfekt matbit och huggen är stenhårda.

Färger som har gett mig bra framgång är framförallt Fluo Grey Ghost som har en grön stjärt på betet vilket triggar igång öringarna väldigt mycket och speciellt nu när vattnet är kallt. 

Klassiska och naturtrogna färger som Ghost shiner och MUIKKU ger alltid något hugg. Där även GHSH är en stark favorit till fisket efter stor öring.

Även Pearl Sexy Shad och Pro Blue har gett väldigt bra resultat. Gillar dom extra mycket när vattnet blir grumligt och skitigt. Undersidan på dessa beten syns väldigt bra då färgen skimrar i vattnet.

Kika in nyheten och ta en öring! Skitfiske på er :)

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren