Mängdfiske i ytterskärgården

DSCF1356wJag och två kompisar var ute häromdagen och rek-fiskade ett fint område i yttre delarna av st:Anna skärgård. Vi har nämligen planerat köra två dagars fiske men vi hade hört att fisken var på gång att börja leka. Så vi vill göra ett provfiske för att se om fisken var aktiv, och visst var de det!

Miljön i ytterskärgården är som många vet fantastisk, men hundratals öar, tång beklädda bottnar och med grunda små eller stora vikar. På våren fiskar vi oftast i grunda vikar eller utanför vikarna i anslutning till större djup där stor fisk kan vänta på att gå in för lek. Vi hittade fisken väldigt grunt, mellan 0.4 – 1.5 meters djup.

Det roliga med vårfisket i skärgården är att gäddorna brukar kunna stå som packade sillar i vikar så när du väl hittar fisken så kan det i många fall sluta med ”snip-race”. Men även större fisk står bland dem små så mitt i racet så kliver en större fisk på. Den här gången slutade dagen med 35 fiskar och toppar på strax över 4 kg.

Betet för dagen som jag nötte var Seeker Shad Giant, från Storm i färgen ”pike”. Betet blev optimalt då jag kunde fiska den sakta på 0.5 m djup när jag höll spöt högt, och snabbt när jag höll ned spöt. Och just den sakta fiskade seeker shaden med små knyckar var giftig . Helt klart ett grymt bete för den här den här typen av fiske. På väg att bli en ny favorit. Rekommenderar det bete starkt.

Tack för att ni läste! Mer om våra kommande två dagars fiske på bloggen nästa vecka.

// Sebastian ”Littlepiker” ErikssonDSCF1342

DSCF1340

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide