Kvällsfiske efter abborre

Eftersom SMHI lovat uppsprickande väder inför måndagskvällen blev det ett kortpass efter abborre. Några timmars fiske är bättre än ingenting. Med i båten var Per-Arne Lundberg med sonen Lucas. Jag hade lovat att visa en del tacklingar och beten för dropshotfiske samt lämpliga spön och rullar inför kommande inköp. Matfisk var kvällens ledord. Det visade sig otroligt nog att vår kära vädertjänst hade lyckats med konststycket att pricka in en exakt prognos. Klockan 18.00, som utlovat, tittade solen fram för första gången under dagen, sen la sig även vinden kort därefter. Ibland händer det bara. Två hektiska timmar senare hade vi en ansenlig mängd matborrar i betessumpen. Eftersom Per-Arne är en gourmand av stora mått fick han och Lucas behålla fångsten. Stekt abborre är något som till och med jag, som annars inte är så förtjust i fisk, tycker är fantastiskt gott. Helst stekt och panerad på en mjuk smörgås. Det skulle inte förvåna mig om både Per-Arne och Lucas inom kort tid sitter där ute på grundet i sin egen båt, med var sitt Yasei Perch dropshotspö i händerna och en av Shimanos många superfina haspelrullar hängande därunder. Sakta, sakta knyckandes med sina spötoppar… IMG_0896.JPG Fisketips: Använd små rörelser med spötoppen och håll helt stilla däremellan med full koncentration på spötoppen. Då sitter snart abborren där….

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide