Gösfiske gav 39 gösar, och stor gädda

Nyligen hade jag en far och en son i Quintrexbåten, och bra gick det med en ”gammelgädda” för 13 åriga Carl, samt även 39 st gösar totalt för dem båda…

20150818_17210820150818_165909Nyligen hade jag en far och en son i Quintrexbåten (Mikael och Carl), och bra gick det med hela 39 st landade gösar på kort tid samt en stor gädda för duktiga Carl (se bild)! Vi började dock med pelagiskt prickskytte, och fick även två gösar via denna fiskemetoden. Senare gick vi över på vertikalfiske bottennära vilket även detta gav gösar, samt även den fina gäddan på bild! Efter detta så tog vi oss ett skönt middagsbreak för att sedan gå över på trolling som en sista fiskemetod, och via trollingfisket så nappade det gös konstant i ca 1,5 timma! Vi körde med 4 spön samtidigt, men ofta hade vi bara i 1-2 beten i vattnet då vi fick gös hela tiden! Ibland hann det inte gå en minut först det satt på en ny gös på kroken, helt galet var det faktiskt fläckvis (speciellt då vi missade gösrallyt i början)! Vi blandade en del med beten, men ett bete levererade bra som vanligt, och som jag har som en av mina favoriter på gösen, vilket är Storms Deep Mag Thunderstick 13 i silver/blå färg. Denna djupgående wobblern brukar vara het både på gädda och gös (speciellt när det är mycket löja och nors etc i farten), och via vertikal/prickskyttet så drog vi gösarna på Storm Ultra Eel jiggen med en 40 gr skalle! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer