Värdens ”bästa” ekolod Larus canus

Världens ”bästa” ekolod är Larus canus och ibland måste  man gå ”back to basic” och lita blint på Larus canus.
Idag så blev det en tur på Vänerns vatten vidder tillsammans med Ulf Nygren från Örebro och spöna laddades med jiggar och balansare. Vi snurrade ett par timmar på morgonen runt friliggande grynnorna och vi såg mängder av fisk på lodet men som vägrade att ta vad än vi bjöd på.  På avstånd upptäckte vi ett gäng måsar som dök mitt på frivattnet och det brukar betyda en sak abborrejakt. Så upp med grejorna full gas på motorn men när vi kom fram så hade måsarna slutat dyka och vi trodde att jakten var över. Men när vi började titta oss omkring så såg vi att abborren jagade för fullt i ytan. Det är fantastiskt kul att få hugg i vart och vart annat kast och precis när man trodde att de slutat jaga lät man jiggen/balansaren sjunka mot botten, smack så satt det en direkt. Heder till all ny fräck eletronik men bäst är fortfarande Larus canus (fiskmås)
FullSizeRender 3

FullSizeRender 2

IMG_7595
Kolla på balansaren när den dyker ned mot hungriga abborrar

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström