Taktikbyte gav fetlax!

Igår lördag fiskade jag och farsan med Tomas Skogs från Karlstad. Vi trollade i Dalbosjön utanför Åmål. Väderprognosen lovade avtagande vind till bara några sekundmeter. Vi började  fiska med löja utan resultat samt att vinden ökade istället för att avta, så det var riktigt svårfiskat i blåsten. Mitt på dagen tacklade vi om spöna till tio wobbler i stället. Farten ökades till ca 3 knop, det dröjde inte många minuter innan första fisken klippte på en mindre lax som snabbt simmade tillbaka. Även gäddorna ville vara med i matchen det blir riktigt häftiga hugg när man kör så snabbt. 

 Dagens största lax tog på kort lina i propellersprutet och gjorde flera luftsprång i hugget, Tekota rullen morrade ilsket. 

 Tomas Skogs med fin lax på drygt sex kilo. Mina favorit beten till snabb fiske är Rapala Scatter Rap minnow, Rapala Husky samt Rapala Bx minnow. Olika färger och modeller finns i Normarks digitalakatolog

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren