Måste-prylar i båten – Rapala Fish Hammock

IMG_0796

Snart är våren här och det är dags att packa båten med utrustning inför säsongens fiske. Jag brukar ta en dag och gå igenom alla prylar jag plockade ur båten efter hösten/vinterns sista fiskepass. Det börjar alltid mycket seriöst med att jag försöker skala bort allt som inte är absolut nödvändigt, men för varje grej jag plockar bort infinner sig en viss ångest. Jag har ungefär samma syndrom som en manisk samlare på °bra att ha grejer”. Allt är av intresse! Första packningen brukar gå bra, men sen fylls alla utrymmen så sakteliga på under sommaren. När hösten kommer är det proppfullt och kaoset är ett faktum. Jag lär mig aldrig tydligen. Men i år skall det bli ändring på detta. Hoppas jag! Här kommer några förslag på en del nödvändig utrustning som jag inte kommer skala bort.

Måste-prylar i min båt!

Smidig vågpåse från Rapala

En vågpåse för säker hantering av fisk som skall vägas är givetvis ett måste. Rapalas Fish Hammock är designad att stänga in fisken så den håller sig lugn under vägningen. Tillverkad i hållbart och snabbtorkande lättviktsmaterial. Levereras med en smidig påse att förvara säcken i när den inte används. Remmarna man sätter ihop säcken med är färgmarkerde så dom blir lätta att para ihop. Blöt gärna säcken innan vägning, då skonas fiskens slemskikt.

PGFH-01_WeighSlingimage

Måste-prylar i båten – Tidigare inlägg.

Vattentät förvaring

Vågar och måttband

Normarks produktkatalog 2016

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide