Måste-prylar i båten – Viktiga verktyg

wer

Snart är våren här och det är dags att packa båten med utrustning inför säsongens fiske. Jag brukar ta en dag och gå igenom alla prylar jag plockade ur båten efter hösten/vinterns sista fiskepass. Det börjar alltid mycket seriöst med att jag försöker skala bort allt som inte är absolut nödvändigt, men för varje grej jag plockar bort infinner sig en viss ångest. Jag har ungefär samma syndrom som en manisk samlare på °bra att ha grejer”. Allt är av intresse! Första packningen brukar gå bra, men sen fylls alla utrymmen så sakteliga på under sommaren. När hösten kommer är det proppfullt och kaoset är ett faktum. Jag lär mig aldrig tydligen. Men i år skall det bli ändring på detta. Hoppas jag! Här kommer några förslag på en del nödvändig utrustning som jag inte kommer skala bort.

Måste-prylar i båten!

Nödvändiga verktyg!

Olika typer av verktyg är en självklarhet att ha med i båten och dom bör vara av god kvalitet i rostfritt, eller aluminium. Rapala har ett stort och varierande sortiment för alla tillfällen. Några av verktygen är ett måste i båten. Här är tre viktiga modeller som jag inte kan vara utan.

 

Det första jag packar ner är en pålitlig avbitare, man vet aldrig när olyckan är framme och det sitter en krok genom fingret. En stark avbitare i det läget är ett måste och förmodligen räddar den resten av fiskedagen. Ett annat måste-verktyg är en multifunktionstång som lätt klarar att knipsa de tunnaste flätlinorna. Är det något jag retar mig på så är det tänger/saxar som inte fungerar att klippa med. Här får det kosta vad det vill för min del, det måste bara fungera. Sist ut blir en långskaftad tång, eller en specialanpassad kroklossnare. Med en sådan kan man på ett skonsamt sätt ta bort krokar som sitter djupt i fisken – samtidigt som man räddar fingrarna i vassa gädd- och göskäftar.

image

 

Fortsättning följer…

Måste-prylar i båten – Tidigare inlägg.

Rapala vågsäck

Vägning och mätning

Vattentät förvaring

Normarks produktkatalog 2016

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

 

 

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide