Måste-prylar i båten – Vattentät förvaring

IMG_1787

Snart är våren här och det är dags att packa båten med utrustning inför säsongens fiske. Jag brukar ta en dag och gå igenom alla prylar jag plockade ur båten efter hösten/vinterns sista fiskepass. Det börjar alltid mycket seriöst med att jag försöker skala bort allt som inte är absolut nödvändigt, men för varje grej jag plockar bort infinner sig en viss ångest. Jag har ungefär samma syndrom som en manisk samlare på ”bra att ha grejer”. Allt är av intresse! Första packningen brukar gå bra, men sen fylls alla utrymmen så sakteliga på under sommaren. När hösten kommer är det proppfullt och kaoset är ett faktum. Jag lär mig aldrig tydligen. Men i år skall det bli ändring på detta. Hoppas jag! Här kommer några förslag på en del nödvändig utrustning som jag inte kommer skala bort.

Måste-prylar i min båt!

Vattentät Förvaring

Rapala Waterproof Duffelbag

Efter många dyrbara händelser med vattenskadade kameror och mobiler är en vattentät väska ett måste i min båt. Skönt att kunna ha lite torra kläder också när monsunregnen vräker ner. Väskan rymmer 100 liter och har måtten 65x29x53 cm. Inuti finns en urtagbar 15 x 20 cm väska för värdesaker fäst med kardborreband. Nätficka på utsidan. Hade jag alltid haft en sån här hade det räddat minst två kameror och en mobil. Men man har fått lära sig den hårda och kostsamma vägen.

image

Rapala Waterproof Ryggsäck

Liten och smidig och helt vattentät ryggsäck som stängs med så kallad roll-top funktion. Ryggsäcken  har ett justerbart och vadderat ryggstöd samt bröst- och midjeremmar för maximal komfort och är tillverkad i slitstark vinyl. Väskan rymmer 50 liter och har måtten  41 x 60 x 19 cm. En mycket bra förvaringspåse som med sin mindre storlek är lättstuvad i något av båtens stuvfack.

image

Måste-grejer i båten -Tidigare inlägg.

Håvar och måttband

Fortsättning följer…

Normarks produktkatalog 2016

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide