Shimano BFS Concept

Gädda, Aldebaran, Zodias

Jag använder mig av många olika metoder till mitt abborrfiske, då är utrustningen ett väldigt viktig verktyg för utförandet och effektiviteten. När Shimano lanserade BFS ”Bait-Finesse-System” blev jag lyrisk och hoppades att det skulle bli så bra som kritikern
lovordade. Till vårens abborrsatsning skulle jag med glädje prova Shimano BFS concept hos rullar och spön. Rullen jag valde att använda, Shimano Aldebaran BFS XG Limited. Aldebaran är känd världen runt inom ”finesse kretsar”  och anses
vara den bästa rullen för finesse fiske och BFS XG Limited skulle vara bättre!? Med en extremt lätt magnesiumspole samt ”super free” accelerera den galet snabbt och bromsas effektivt av de 8 vikterna i Shimanos BFS bromssystem. Detta gör att du effektivt kan kasta jiggskallar ner till 2gr!!!!(med rätt inställning) Något annat som jag verkligen gillar är utväxlingen, 8.0:1. Du tar in ca 80cm lina per vevtag som gör den idealisk för metoder såsom jerkbait, texas, carolina osv. Där du behöver ta upp mycket lina snabbt och kunna kroka fisken mer effektivt.

Shimano Aldebaran Shimano Aldebaran

Inför 2016 lanserade Shimano spöserien Zodias, i den hittar du ett antal BFS spön. Där vi skulle lägga satsningen skulle det många gånger behövas att lägga kast i små fickor i vassen och träffa mindre hål i vegetationen på botten. Med sin Hi-Power X klinga som inte vrider sig under belastning och då i sin tur ger väldigt träffsäkra kast. (om jag kan sikta) skulle vara perfekt. Jag valde Zodias 168L-BFS som är klassat 4-12gr, detta skulle visa sig perfekt till såväl jiggfisket som jerkbait fisket med Shadow-rap. Spöt laddar väldigt fint och är har extrem känsla genom klingan. Mycket av känslan kommer genom rullfästet i materialet Ci4, man kan säga att det gifte sig med Aldebaran rullen. Kasten var långa och precis med denna combo, precis som utlovat! Jag har hittat en ny favorit som jag inte kommer att släppa.
Sen gör det inget att de är galet snygga :)

Shimano Zodias

Har ni frågor eller liknande skriv gärna i kommentarsfältet på FB så hjälper vi er så gott vi kan!

Här är en trailer om Zodias.

 

Hur satsningen efter abborre gick ;) Det kommer senare…

 

Comments

Kommentarer

Om Mathias Holgersson