Sjukskrivning pga abborrefeber

Jag har under många år i stort sett bara hållt på med trolling på Vänern och Vättern i jakten på silver. Det har varit min typ av fiske och många timmar har lagts på dessa stora vattenvidder. Men under det senaste året efter jag inköpt en Crescent 434 jag har börjat letat fiskevatten runt Örebro och fastnat för abborrfisket. Det är som att man hittat tillbaka till rötterna där allt började för många år sen. Sedan i höstas har jag hittat några sjöar som gett gott resultat på större abborre, varav i av dessa sjöar jag fick ett nytt personbästa på abborre förra helgen 1,820 kg. 

Min gamla fiskekompis Jonas Svensson han har jagat mig under en tid att han också vill åka dit med förhoppningen att kunna bättra på sitt PB som snart är 30 år gammalt. I helgen blev det av och jag lyckades hålla mitt löfte om att han skulle får en abborre som var större en sitt gamla rekord på 1 kg.Efter några mindre 5-6 hektos borrar krokade han en 46 cm lång randig krigare som vägde 1,2 kg. Den tog på min favoritjigg Storm Makan Minnow. Själv så blev jag helt utan borre och lyckades bara med att få några ettriga gäddhannar som med sina vassa tänder tuggade sönder jiggarna. Så nu sitter man här på jobbet med abborrefeber, undrar om det är ett giltigt skäl för en sjukskrivning?

    
   

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström