De sista hjältarna!


Jag kunde inte hålla mig!

image

Färden gick mot Lofsdalen på gränsen mellan Dalarna och Härjedalen, men redan efter fyra mil norr om Orsa vid Inlandsbanans högsta punkt mötte jag isen. Helgens arrangemang var ”Sista Rycken” som samlade deltagare från ett stort geografisk område inom Sverige och även ett flertal från Norge.

Måste nämna den sanna entusiasten  Mikael Andersen från Göteborg som spenderat 4000 mil i bil denna säsong för att deltaga…personligen skulle jag flyttat!

image

Väl framme så visade det sig att isen var jättebra, dock var det någon som glömt skotern på land. Visserligen kan man förstå detta då Lofssjön var sänkt 8 meter!

image

Dag 1.

Sörvattensjön stod på agendan!

Varit där tidigare och vet att det är stora fiskar som simmar där, målet var Harr, Abborre, Sik och Öring.

Valde 130 mm Nova med adapter och skruvdragare då isen var 90 cm! Tyvärr tappade jag min första fisk som var en stor sik och lyckades senare fånga åtta stycken och blev sjua i det hårda startfältet. Lyckades dock fånga en fin öring.

Ni skall veta att jag hade alla kläder på mig som hade med mig för att inte frysa, metoden som lyckades var en liten wolframorska agnad med maggott och fjädermygglarv.

Vinnaren idag fångade åtta fiskar där tre var Sikar över kilot på tunna linor på 0,12-0,18 mm.

Här finns is i tre veckor till!

image

Dag 2.

Synen som mötte mig på morgonen var inte som prognosen, det kräksnöade. Lofssjön är ett mycket svårt vatten att tävla i pimpelfiske.

Här finns det två taktiker, endera försöka fånga abborre i grundare partier eller försöka på pelagiska stora mörtar på 9-5 meter trots 20-25 meters djup.

Min dag började på ytorna med abborre men avslutade i periferien mitt på sjön. Naturligtvis började det nappa sista tio minutrarna och jag blev femma då abborrfiskarna hade lite mer .

Nu skall Uttern läggas i kommande helg då det går rykten om många gäddor på 100-120cm.

Hörs!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide