Kan man fiska med strömming?

Nyligen hade jag ett kundevent i skärgården, och bra gick det! Vi körde ”gäddmete” med strömming, och fick även flertalet gäddor samt även 4-5 stora abborrar på våra strömmingar…

20160521_154706_resized_120160521_150942_resizedNyligen hade jag ett kul kundevent i båten, och bra gick det! Ofta när vi har kundevent så brukar det falla bort någon eller några kunder i sista stund, och så blev det även den här fiskedagen men då tog juniorerna över – och det med besked! Vi började med att fiska upp strömmingar som vi höll levande i sumpar utanför båten, och efter en snabb transport så kunde vi ankra upp på fina platser som vi trodde mycket på för att sedan meta med levande strömmingar. Många gånger efter att vi kastat ut metet så dök flötet omgående varvid Shimano Baitrunner (Shimano XT 4000FA rullen) knarrade ilsket i rusningen och en skön kamp väntade med 12 fot Shimano Diaflash Specimen karpspöt. Juniorerna fick sköta spöna, och gjorde det även galant trots ganska starka gäddor med en liten trekrok i mungipan. Det blev ett 10 talet fiskar landade under den här underbara fiskedagen, men även 4-5 fina abborrar som sög i sig strömmingarna som en liten mumsbit! Ett tips vid mete med tex strömming (och alla mindre betesfiskar) är att inte vänta för länge med mothugget, och ser man att flötet åker iväg ett jämnt tempo så nitar man fisken snarast! Hellre en missad fisk än en gädda som råkar svälja betesfisken och kroken. Vi gjorde snabba mothugg och slapp även gräva djupt i munnen på fisken, utan oftast satt kroken i mungipan som oftast den här fiskedagen! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se”, om ni är nyfikna…

Comments

Kommentarer