Matkoma i ”Den lilla abborrsjön”

IMG_1481

Projekt Storabborre 2016

Äntligen levererade ”Den Lilla  Abborrsjön” årets första abborre över kilot! Men vilken makalöst seg sjö den där pölen är – ändå kan man inte låta bli att åka tillbaks eftersom man någonstans har en känsla för att det finns riktigt stor fisk i sjön. Rykten florerar och förra året hade Martin Liden en följare som tydligen var något i hästväg. Vattnet fullkomligt kryllar av småabborre, typ 5-10 gram och vassarna kryllar av mört och sarv. Mat lär det inte finnas brist på för de abborrar som övergått från tusenbrödrastadiet till fiskdiet. Den saken är bombsäker. Problemet är väl snarare att dom lever i överflöd och befinner sig i konstant matkoma.

Nya upptäckter med Garmin Quickdraw
Även fast det är segt fiske så får man inte ge upp. Det gäller att bita ihop och tro på det man gör, även fast det kan vara sjukt jobbigt hem i bilen efter ytterligare ett bompass. Tappade fiskar skall man inte prata om så mycket, men det har varit på ordentliga bitar som avgått med segern. Fiskar som gör att glöden hålls vid liv att fortsätta utforskningen. Jag tyckte jag lärde känna sjön bra förra året, men i år har nya upptäckter gjorts med hjälp av Garmins nya programvara Quickdraw som är ett loggningsprogram där man i realtid skapar sitt eget sjökort. Mycket användbart!

Platser på sjön som jag tidigare mest åkt förbi har visat sig väldigt intressanta med toppar och undervattensraviner med hård stenbotten som det annars är dåligt med. Sand och slambottnar dominerar stort. Minst 500 kvadratmeter kuperad stenbotten med djup mellan 2-12 meter hittade jag sista passet och där kommer givetvis hela nästa fiskepass förläggas. Hela stället var nerlusat med betesfisk, så det lovar gott.IMG_2289
Abborrgodis från Storm!IMG_2257

IMG_2274IMG_2242

I dessa vatten får man vara glad för det lilla, varje kilosfisk är en framgång! Denna fina abborre vägde runt 1,1 kilo.

Test av ny sjö – Stenbrottet!
Den här sjön som får gå under namnet ”Stenbrottet” på grund av de stora bautastenar som finns på botten lite varstans är en väldigt liten klarvattenssjö med gott om både småabborre och vitfisk. Något mängdfiske kan det aldrig bli tal om , men att det finns en del kilosfiskar, och större ändå, det tror jag stenhårt på. Ett par kortare pass har det blivit och det har nappat på rätt bra faktiskt. Tyvärr inte med några abborrar över gränsen, men många har vägt mellan 5-7 hekto.  Något jag märkte den korta tiden jag spenderat i sjön är att tusenbrödrabeståndet är mycket glesare i jämförelse med ”Den Lilla Abborrsjön” där det fullkomligt vimlar av ”bröder” Dessutom är medelvikten större. Här väger dom säkert in på 50-60 gram i jämförelse med småskitarna i ”Den Lilla Abborrsjön” som alla väger runt eller under 10 gram.

IMG_2294

Områden med stora stenblock och hård botten fanns på flera platser i sjön. Det var inte helt otippat mycket fisk på dessa ställen.

 

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

Tidigare inlägg Projekt Storabborre 2016

Back to Paradise!
Premiär i Paradiset!
Projekt Storabborre lever vidare!

Tips på grymma spinnutrustningar från Shimano

En utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+. Grymt skönt!

En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklass.

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide