Superöringar!


Afterwork-fiske gav utdelning!
Vi la ut 4st beten blandat små wobbler och skedar mellan 8-10cm långa. Först tappar vi 2 fiskar på innerkurva av okänd storlek. 3e hugget är

Hårt och rullen ylar friskt ett par meter innan fisken spottar….paravanen glider i position igen , sekunden efter bär det av på samma bete igen å nu sitter den! Kort fight utan hopp och kompisen håvar säkert. Fisken vägs snabbt i knutlös säck till 5,4kg och sätts ut igen. Vilken fisk!

Vi fiskar en stund och drar en öring på kanske 3hg innan vi åker i land och fikar.
Ut med betena igen och kör till samma koordinater som tidigare. Inte ett liv… Vi styr hemåt och strax innan hemfärd så drar det ordentligt i en 8cm helt ny sked. Liknar ett laxhugg på Östersjön då fisken drar iväg 150m lina i ett kör. Nu är det allvar! Fisken kör bokstavligen på ytan resten av fighten. Tryggt i håven ser jag nu ett potentiellt pb. Å det var det, med råge! En fantastisk fisk 7775gram fördelat på 92cm som snabbt återhämtade sig och simmade ner i djupet igen.
Skit fiske!
Mvh Ingemar Olsson

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson