Härligt vertikal-abborrefiske!

Nyligen hade vi en skön dag på sjön, och bra gick det! Vi körde en mix av abborre, gös, samt lite gäddfiske från Quintrexbåten. Vädret var fint så gäddfisket kändes inte hett för stunden, men däremot fiskade Spike Tail jiggen bra!

20160920_10015320160919_13202220160919_122857

Nyligen hade vi en skön dag på sjön med vännen Victor samt tjejen, och bra gick det! Vi började med lite gäddfiske runt grynnorna, men då det var strålande solsken och stundtals helt vindstilla så gick vi ganska snabbt över på vertikalfiske efter abborre och gös istället vilket gick mycket bättre. Framförallt abborrarna nappade riktigt bra då vi hittade stora stim på fjärdarna, och via min Humminbird Onix 8 plotter så gick det ganska snabbt att söka upp fisken! Bäst fiske hade vi via Storms 4 tum Spike Tail jigg som vi fiskade vertikalt på djupet med. Ett tips kan vara att ibland kapa ner jiggen nån cm från huvudet, om betesfisken är i den mindre storleken vilket även gick bäst för oss den här fiskedagen! Branter, grynnor etc är alltid heta ställen att söka fisken på, och ofta hittar vi fisken från 6 meter och djupare. Vi fiskar dock inte djupare än ca 10-12 meter då vi bedriver C&R till största delen, och då kan tryckskillnaden påverka fisken negativt. Ett annat tips är att dessutom drilla in fisken ganska sakta då det är djupare, då de klarar sig mycket bättre då! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och kanske vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa…

Comments

Kommentarer