Premiärfiske på Vänern gav fina fiskar!

  1. Jag och teamkompisen Johan Cederborg från Nora åkte till Mellerud i torsdags. Det var dags för den årliga Sunnanåträffen på Vänern. Vind prognosen visade nordostlig vind hela helgen. Sämsta tänkbara i Sunnanå då hela sjön trycker på mot den sidan. Inte skoj för arrangören som gör ett jättejobb med att ordna tävling samt samla in pengar till nya smolt så vi får ett hållbart fiske i framtiden. Tävlingen blev inställd hela helgen. Johan och jag åkte ut och testade några timmar på ostsidan i fredags. Där gick det bra att fiska, vågorna var ok. Måsarna kalasade på betesfisk i ytan på ett stort område så där var det full jakt med rovfiskar som jagade.Lättblyade  wobbler i hög fart 3-3.5 knop gav utdelning. När man kör så snabbt blir det häftiga rullskrik när fiskarna hugger på. Dagens första fisk blev en öring på 71cm. Vi tappade ett gäng fiskar innan det var dags att håva igen. Johan drillade    in en lax på 65 cmI Normarks Digitalakatalog hittar ni wobbler som fungerar bra till högfarts trolling. Shadow Rap, X rap,Scatter Rap. Fiske  hälsningar Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren