Reportage och Stormjiggfiske!

Nyligen var jag ute med ”Båtnytt” på ett Humminbird-reportage! Reporterns kommentar var: ”det här är ju som strömmingsfiske, jag har aldrig fått så många abborrar”!

20161122_101332-ljus20160920_134050

Nyligen fick jag förfrågan av den bästa båttidningen på marknaden (om jag får säga det själv), ”Båtnytt” – om jag har tid att hjälpa dem på ett fiske och ekolodsreportage!? Självklart gör man det om dom behöver hjälp! Vi körde en mix av abborrefiske (jiggfiske) samt en enklare eklolodskurs, och riktigt mycket fisk hittade vi även via min Humminbird ONIX 8 när vi sökte både via DI (Down Image) och SI (Side Image). Givetvis såg vi lika mycket fisk via vanliga ekolodsbilden också, men via DI kan man läsa av ekona bättre och nästan få ett fotografisk bild av vad som finns där nere! Speciellt vrak och sådant ser man mycket tydligt via SI och DI! Ett tips är att ha både DI och en vanlig ekolodsbild uppe samtidigt då man kör över misstänkta objekt på botten, så kan man då lätt se skillnaden (DI ger en tydligare bild medans ekolodsbilden visar typiska ”stimbilder”)! Fisket gick bra, vi hittade flera måsdyk, och via Stormjiggarna så drog vi massor med abborrar bland sjöfåglarna och dom jagande abborrarna. Kul var att reportern Max Carlgren från tidningen Båtnytt spontant konstaterade om vårat abborrefiske att det var ”som ett strömmingsfiske, napp hela tiden”(upp och ner hela tiden)! Tyvärr hade vi inte så mycket tid på oss, så det blev inte en så lång fiskedag, men summeringen var att Storms jiggar rockade fett (abborrarna älskade dom), Humminbird ONIX visade enkelt och tydligt vart stimmen stod via ekolodet samt även via SI när vi sökte stimmen pelagiskt (även sjöfåglarna hjälpte oss såklart), samt att min Quintrexbåt var en enormt stadig och trevlig sportfiskebåt trots sin korta längd enligt båtexperten Max Carlgren (vi var tre vuxna ombord)! Båtnytt är en kul tidning, ofta hittar man trevliga reportage om coola båtar där, smarta båtlösningar, säkerhet ombord för oss sportfiskare, samt en massa annat kul! Ett tips är att fiska med VMC 7119 Spinnshot kroken, då jiggen kan snurra runt sin egen axel utan trassel! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och kanske vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se
Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa…

Comments

Kommentarer