Årets sista ismete avslutades med en stabil Norrlandsgädda

2016 års sista ismete gav 7fäll på ca4,5h fiske. Idag var det små beten som dominerade. Vi spred ut oss strategiskt efter erfarenhet. Nästan omgående ljuder första pinglan och jag landar en 80cm+. Härlig start tänker vi. Något riktigt race får vi inte idag men lyckas ändå fiska väl och landar 7 Gäddor. 6st över 80cm en dryga 90cm som kompisen fightade in stenhårt!

Sista på 104cm och 8,78kg tar som de flesta andra en liten Mört på 10cm, när jag kommer fram till spöt ser jag på Tekota rullens räknare att fisken hunnit simma 9meter. Bestämt mothugg medan fisken går åt andra hållet. Tyngd är vad jag känner! Gäddan bjuder på en härlig fight med många rusningar upp till 20m. Praktiskt med Lintäknare! Vattendjupet var endast 70cm så det blev mkt bottenstuds och skit på linan.

 Kompisen landar säkert med ett gälgrepp och vi skyndar enormt med kameror och vågsäck. Väldigt bred och stadig fisk.  Gäddan fick vara i vatten i princip hela tiden då tempen sjunkit ner till några minusgrader. I Releasen stänks vi och kameror ned av ett par hårda stjärtslag! Kul avslutning! 

Med det vill jag önska alla ett riktigt skitfiske 2016! Var rädd om er ute på isarna och tänk på säkerheten! 

Gott nytt år!// Ingemar Olsson


Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson