Fin abborre igen!

Var ute och testade abborren idag och jag lyckades att få en fin på abborre på 1,52kg på en Rapala balanspirk, annars var det väldigt trögt fiske i dag, jag har nu varit i denna sjö ett antal gånger nu så man börjar få lite information om sjön. Det brukar gå ca 7gäddor innan man får en abborre vid ismete och det konstiga är att medelvikten är mindre på gäddan än abborren. Den största gäddan jag fått i denna sjö väger ca 3kg och de flesta ligger mellan 0,5kg och 1kg medans abborren ligger nog på mellan 1kg till 1,2kg.  Nu ska tilläggas att jag fick lite mindre abborre de första gångerna jag va där men det beror nog på att jag kör med större mört nu. Skulle vara kul om någon hade någon teori om detta om det hänger ihop med att det är grov abborre i sjön som gör att gäddan är mindre eller om det bara är en slump. Det finns mycket mört och löja i sjön.

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander