Det börjar röra på sig!

Nu börjar insektslivet ta fart även här, men när jag besökte rödingsjön på högre höjder var det ingen större aktivitet.

Några små vak visade sig men att försöka lura någon fisk med klassiska betet mask var lönlöst, skiftade lite beten och när jag fick på en 60 mm Möresilda Holo med aptitkrok på så högg första rödingen. Många gånger lockar  just aptitkroken till hugg då fisken är lite trög, montera oxå gärna en extra fjäderring mellan krok och bete för ännu bättre effekt.

Godkänd premiär!

Kännde några hugg till men ingen ville nypa i ordentligt, såg några fiskar som strök nära land så bytte till en Rapala X-Rap 05 i färgen RT och då sa det pang! Två till fina rödingar fick avsluta dagen som blev mycket lyckad.

Till detta fiske med relativt lätta beten använder jag alltid Sufix Nanobraid 0,12 mm, tack vare den höga brottstyrkan är det inga problem att gå ner i diameter och därmed förlänga kastlängden. Shimano Yasei Red Trout är ett optimalt spö för lätta och medeltunga beten, rullen jag kör med är Shimano Catana 2500. En riktig trotjänare som varit med några år nu och bevisar att kvalitén är hög även i de lägre prisklasserna.

Nu ska mitt stora båtrenoveringsprojekt snart vara klart och då blir det åka av.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide