64 gäddor, 1 gös, 1 abborre och 3 glada kunder!

Nyligen hade jag en galen fiskeguidning, en fiskedag när man som guide inte får en sekund över! 64 gäddor, 1 abborre, 1 gös blev det på Blue Fox beten för Aros Hyresmaskiner AB!

Nyligen hade jag en kul gäddfiskeguidning, och bra gick det! Vi hade ett riktigt kanonfiske, och den stora skillnaden från tidigare fisketurer var att just den här fiskedagen så slog det om till hyfsat hård vind, regn och mörka moln vilket är kanon på efterleksfisket i mina ögon (gäddorna hade dessutom nyligen lekt så ”timingen” var helt perfekt)! Givetvis även på sommaren och framförallt på hösten gillar jag ”bra” fiskeväder på gädda (dvs dåligt väder för dom som vill sola)! Hur som helst så drog vi gädda på första kastet (se nedersta bilden med en paff kund), och så höll det på nästan hela dagen! Utöver alla 64 gäddorna så tappade vi även en himla massa gäddor som krokades dåligt eller bara lossnade under drillningen. Jag törs nog lova att vi lätt hade över 100 gäddhugg, men som vanligt så får man inte upp all fisk som nappar! Det blev även en större abborre samt en gös landad på betena, så vi hade verkligen fullt upp hela dagen (C&R på allt)! Lunchen bestod av samma goda ”specialpytt” som jag hade dagen före med andra gäster, då vi ” bara” drog 32 gäddor (se tidigare fiskerapport på bloggen)! Vi mer än dubblade alltså nu antalet landade fiskar, så riktigt kul hade vi i regnet och blåsten måste jag säga! Som vanligt på efterleksfisket så fiskade vi jättebra med skeddragen, och utan tvekan så rockade Blue Fox Lucius 26 gram fett (om man kan skriva så)! Intressant var att vi även fick gös samt en abborre på Blue Fox skedarna, men det är å andra sidan inte första gången detta händer för mig och mina kunder! Vi testade även andra beten, och ett bete som gav fisk också under dagen var en snabbt infiskad Storm Knock’r Minnow 7″ som dom gärna klippte stenhårt på ett microvevstop, ett s.k ”måsteliggailådanbete” för ”stressglada” och hungriga gäddor när vattentempen stigit lite känner jag! Något som var extra kul var att en av kunderna som inte var van att fiska alls ”hoppades på att få ett napp under fiskedagen”, men han fick i själva verket själv upp ca 20 st gäddor, snacka om att han var jätteglad över resultatet när vi bröt för dagen (mannen med svart mössa och som drog gädda på första kastet)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Jag är på gång att uppdatera min egna hemsida snart också, men det har helt enkelt varit mycket den sista tiden för min egen del men nu är jag snart på gång…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer