Stiltje!

I avsaknad av semester har det varit lite lugnt på fiskefronten, dock tjatade min dotter åt sig en dags trolling och jag kunde bara instämma. Färden gick mot Siljan i gryningen och tanken var att locka någon av de större gäddorna som gör sitt födosök pelagiskt.

Faktiskt vinkade några stjärtfenor från jagande öring till oss på morgonen men dom fick vara i fred för våran del, efter att bara fått ut tre spön kom första nappet men tyvärr missade vi den. Sedan kom lugnet, inte en vindpust så långt ögat nådde.

Under dessa förhållanden är det näst intill omöjligt att locka något till hugg i solgasset, beten och olika fiskedjup provades men det var stopp. Inte ens något eko från betesfisk dök upp på skärmen.

Hyfsat djupt på vissa ställen i Siljan.

Så, när även mitt tålamod tröt beslutade vi att Siljan får vila en stund för våran del. Däremot har några kvällsturer gett hyfsat fiske efter abborre, dock väntar vi på att det ska lossna ordentligt.

Den jigg som varit särklass mest framgångsrik hitills är Storm So-Run Makan Minnow, till den kör jag VMC Big Eye Jigghuvud. Den finns i färgerna lime, orange och silver samt vikterna 7, 10, 14, 18 och 21 gram, för min del har silver 14 gr med 3/0 krok fungerat bra.

Ståtlig riddare.

Till helgen kan det bli ett nytt försök på Siljans madamer, min äldste son har nämligen just ställt frågan!

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide