Vertikalröding på Vättern

Sommaren 2010 gjorde min gode vän Jonas Svensson från Hammar misstaget att droppa ner en jigg på 30 meters utanför Moholmsgrundet i norra Vättern och succén var ett faktum.
En ny fiskemetod på Vättern va född. Idag när man är ute en sommardag på Vättern så ser man massa båtar som ägnat sig åt vertikalfiske efter röding.
TV -Spelsfiske säger många, men ett bra ekolod skapar en extra dimension till fisket. Det är jäkligt spännande att se fisken jaga betet från 30 meter ner upp mot ytan, hugger den? Många gånger så följer den bara för sedan vända ner, men när den hugger så väntar en grym fajt på lätta prylar. Från början använde vi stort sett bara jiggar men sedan ett par år sedan har vi återanvänt och förfinat en gammal fiskemetod. Vi fiskar då med pirk eller tyngre skeddrag som både kan pimplas och vevas snabbt från botten och upp till ytan. Min favorit är Storm Gomoku spoon, den finns i tre storlekar 18, 25 och 35 gram. Den storleken jag använder mest väger 35 gram. Den vikten passar perfekt för jag vill komma snabbt ner till "bågarna" när de dyker upp på skärmen. Den är 8 cm och imiterar siklöjor i storlek 8-10 cm som man ofta hittar i magen när man rensar.
Har du inte testat så är det hög tid att göra det nu när det är högsommar. Se bara till att ha koll på reglerna som gäller Vättern.

<')))))><

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström