Drömmen om en öring på 5kg..

Öring 7770gr

– Öringfisket, det var där allt började. Farfar och morfar var de stora idolerna och helst skulle det vara på fluga. Fisket bedrevs mycket i skogarna kring Dalarna… Nu skulle jag kunna sitta i timmar och romantisera iväg, bara njuta av gamla minnen och upplevelser.

Men drömmen om en 5kg som alltid funnits där kom tillbaka på allvar för två årsedan. Jag och min bror hade ett mayhem fiske med ”jerkbaits”, vi fick flera fina med en topp på dryga 3kg. Jag tappade ett as den kvällen som jag uppskattade kring 4-5kg, känslan i kroppen, SHIT det är fullt möjligt att fiska effektivt efter dessa stora individer med hårdbeten. Kasten är inte långa, 20-35m medan båtens frontmotor rör oss 1.5-3kn framåt i jakten på stimmet, den jakten och känslan alltså!

Jerks, twitchbait och spybaits jag använder till öringen. Twitchin Minnow – Shadowrap – X-rap – Shadowrap Shad – Storm Arashi Spinbait

Under semestern blev drömmen jag burit med sedan barnsben sann, då en riktig drömöring på 7770gr landades

Frihet, lycka och adrenalin

Jag kommer lägga ut en videologg på fisket under hösten och dela med mig av mina erfarenheter och vad som gjort att jag lyckats med just detta fisket (teknik – sök – utrustning )

 

Comments

Kommentarer

Om Mathias Holgersson