Grymt kul abborrfiske

Efter en tids sämre fiske för mig lossnade det äntligen idag. 

Jag och min vän Casper kom iväg i hyfsad tid i morse och väl framme vid sjön möttes vi av en ”spegel” som endast stördes av löjornas vakande.

Jag riggade mitt Shimano Zodias spö med en Joker Shad med 15grams jiggskalle och vi styrde båten mot en grynna. Va lade oss på ca 8m och började jiggfiska. Redan andra kastet får jag ett bestämt hugg. Shimano Zodias spöt bugar bra och efter en härlig fight lyckas Casper håva en fin abborre på 44cm. Det dröjer inte länge innan även Casper krokar en bättre fisk. Väl i håven visar sig även detta vara ett praktexemplar av sjöns abborrar. 45 cm ! 

Vilken start!!

Vi får några mindre fiskar innan vi byter ställe. Denna gång placerar vi oss på en friliggande stengrynna som går upp på 7m. Men här vill inte abborrarna ha våra traditionellt jiggfiskade jiggar så vi prövar drop shot. Jag riggar mitt drop shot tackel med en So-run Makan Minnow. Redan tredje kastet hugger en bra fisk på 40cm.

Dagen fortsätter på liknade sätt. Vissa studnder vill abborrarna ha min Joker Shad och vissa stunder min Makan Minnow på mitt drop shot tackel. 

På slutet av fiskedagen sätts mitt Shimano Zodias spö på prov då en stor gädda behagar nappa. Efter en ganska lång fight lyckas Casper håva en 105cm lång gädda. Riktigt kul fight på lätt utrustning! 
Vi lyckades totalt lura 8st abborrar över 40cm och säkert 25st mellan 25-39cm. Riktigt kul fiske! 

Bästa betet var Storms So-Run Joker Shad i färgen DC! 

Ut och fiska dom randiga! Riktigt kul!

Skitfiske! Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids