Makan Minnow gör det igen!PB!

För några dagar sedan bestämde jag och min vän Jon oss för att köra att gemensamt fiskepass. Högtrycket låg kvar så vi bestämde oss för att fiska abborre på ett ställe Jon kände till.
Jag mötte upp Jon och vi tog oss till en tjärn. Tjärnen var inte speciellt stor, kunde det finnas stor abborre här!? Vi drog ner den lilla plastbåten och sjösatte den. Tryckte dit sugproppen till ekolodsgivaren, packade i våra spön och fiskeväskor. Sen var det dags att börja fiska. Det skulle inte dröja innan jag krokar dagens första fisk. En fin abborre hade tagit min Joker Shad i droppet. Skulle tippa att abborren var ca 40 cm. Tjärnen var relativt djup (10-12m), så vi fiskade på kanten som gick mot land.
Precis när jag släppt tillbaka abborren ser jag ett stort moln med betesfisk komma in på ekolodsskärmen. Släpper ner min drop-shot riggade Makan Minnow i hopp om att det går jagande abborre  intill betesfisken, och det smäller direkt! En mycket starkare fisk än abborren jag krokade nyss. Fisken bjuder på en bra fight men jag går segrande ur striden och Jon kan håva en riktigt fin och lång abborre åt mig. Hade jag fått min målfisk på 50cm?!? Den är riktigt lång, vi mäter och den är 49cm lång, en ynka centimeter från supersize. Vilken underbart vacker fisk och vilken start!


Men vi måste prickat en huggoeriod, för sedan hugger bara ett par mindre abborrar och några gäddsnipor. Vi tar oss tvärs över tjärnen där det också går en fin brant. Vi ankrar och jag tar i med mitt Shimano Zodias och ska kasta ut, jag hinner knappt reagera innan jag ser mitt andra spö komma flygande ut i vattnet. Jag hade krokat det bakom mig och slungat det ut i vattnet. Både jag och Jon försöker förgäves kroka det men det sjunker mot botten. Usch vilken hemsk känsla! Vi försöker jigga botten där vi tror det ligger men förgäves. Vi ger upp och testar ett annat ställe. Men nu är fisken inte huggvillig. 
Till slut säger Jon: -nu har vi 45 min på oss innan vi måste åka!

-Jag tycker vi ska åka tillbaka och jigga abborrspö. Jon gick med på det. Men jag testar allt men spöt vill inte hugga det heller. Till slut trär jag på ett skeddrag på på JokerShad så att det skall bli tyngre och mer krok att kroka spöt med. Rätt som det är hugger något, först tror jag det är fisk men upp kommer mitt drop-shot spö! Nästan lika skön känsla som att få en stor fisk! 

Så nu kunde jag åka hem med ett nytt längd-PB och mina två spön! Skönt! 

Den här dagen lärde jag mig att även mindre vatten kan hålla riktigt stor fisk! Så det är bara att åka ut och testa! Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids