Nytt PB på Joker Shad!

Nytt PB på Joker Shad

I helgen var det åter dags att försöka lura några abborrar. Det var en mulen dag och ett lätt regn slog mot bilrutan när vi tog oss mot sjön. Vi packade i den lilla gula plastbåten så det knappt fanns plats kvar åt oss själva.

Efter strandlinjen har löven nu fått sin gula färg och trots det tråkiga vädret målade landskapet upp en vacker vy. Det här med höst och ”abborrväder/lufttryck” kan ibland luras. På sommaren är ofta högtryck förknippat soliga molnfria dagar men på hösten kan du bli lurad. Då behöver inte ens solen titta fram och det kan vara riktigt gråa dagar trots att det är högtryck, så håll koll på ”väderappen” ! Denna dag låg trycket runt 1025hPa vilket är helt ok för abborrfisket enligt mig.

Vi tog oss över sjön mot vårt första stopp. Vi åkte runt för att försöka lokalisera betesfisk eller abborrstim men det såg inte bra ut så vi beslutade oss för att åka vidare. På nästa stopp såg det bättre ut, en fin kant med betesfisk och vinden som låg imot! Vi ankrade på ca 5m och kastade nog ut på där det var 9m.

Nu såg vi även fisk på lodet under båten. Det kändes hett! Vi började kasta våra beten men vi fick inte fisken att hugga. Till slut hade jag testat det mesta från drop-shot till wobbler. Skulle vi stå kvar eller skulle vi testa ett annat ställe. Allt vad en stor abborre behöver fanns ju dock där och skulle vi göra en förflyttning gick mycket fisketid till spillo. Istället för att göra en förflyttning kom istället alla tänkbara skrönor och utryck från min munn!

-Ett hugg räcker!

-Rätt som det är sitter den där

-De stora äter i skymningen mm mm

Tror nog min polare började fundera vad vi höll på med, men där som en blixt från klar himmel kommer hugget vi väntat på! Någonting hade huggit på min Joker Shad med 15g jiggskalle och den satt! Var det abborre så var den stor och det kändes som en abborre på rycken. Jag skriker åt kompisen!

-Håven! Håven! Stor abborre!
Shimano Zodias spöt får jobba hårt när jag drillar fisken, den är stark! Men till slut kommer den. Kompisen sätter ner håven och den glider in! Allt nötande har gett resultat!
Efter några kort och en snabb vägning och mätning kan jag konstatera att det är ett nytt längd-PB på 48,5cm och tangerat spinn/jiggfiske PB på 1,3kg. En riktigt fin abborre får simma ner i sjöns djup igen! Vilken underbar känsla! Nytt PB på Joker Shad Efter denna fisk får jag en gädda och krokar en fisk som sedan släpper! Hoppas det var en gädda annars var det nog en abborre i samma storlek som den jag fick…minst.

Denna gång var magkänslan något att lita på och ibland räcker en fisk för att göra din dag! Så ut och njut! Högtrycket håller i och abborren äter upp sig! Skitfiske!
Nytt PB på Joker Shad! Nytt PB på Joker Shad!
Nytt PB på Joker Shad!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids