Spiggjagande laxar på Vättern!

Igår söndag fiskade jag och fiskekompisen Andreas Jakobsson på Vättern. Jag riggade spöna med små Wobbler. X rap och Max rap i små storlekar. När jag fiskar på Vättern använder jag mig alltid av Sufix invisiline fluocarbontafs ca 0.30mm,en spölängd före draget är en lagom längd. Wobblern går bättre med lite tunnare lina, sen gör den osynliga linan att fiskarna inte skyggar lika lätt i det klara vattnet som är på Vättern. Första fisken tog på djupriggen 5 meter ner en fin öring drillade Andreas in galant. Nästa hugg kom i ytan på en oblyad X Rap 6 cm i färg Rt, det blev en godk lax. Sen var fisket segt i flera timmar. Men i skymningen när vi började plocka upp spöna började en Tekotarulle morra ilsket. En fin lax hade fattat tycke för en liten grön Max Rap. Den laxen blev ett nytt PB till Andreas. Grattis till en fin fisk. Trollinghälsningar Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren