Pimpelfiske efter grov abborre

God fortsättning gott folk!

Idag var det dags att beträda isen för lite pimpelfiske efter grov abborre.

Området jag fiskade var en djupkant från 15m upp till 6m. När jag pimplar efter större abborre använder jag mig av mitt ekolod med isgivare vilket jag tycker ger en till dimension till pimpelfisket. Man ser djup och kan hitta fina kanter och platåer. När du hittar fisk tycker jag det är grymt spännande att se dem stiga mot min balansare för att förhoppningsvis hugga.

Idag hittade jag fisken på ca 7m och det blev ett par fina abborrar. Den största var strax över 40cm och högg bestämt på min Rapala Jigging Rap när jag fiskade ca 2meter från botten på 7 meters djup.

När jag släppt tillbaka den dröjde det inte länge innan jag får ett ännu hårdare hugg. Började drilla och denna var ännu tyngre. Ropar åt min vän Martin att komma och hjälpa mig landa fisken. Tyvärr visade det sig vara en gädda på ca 2kg, fel art men kul fight.

Just på grund av gäddor använder jag alltid en FC-tafs längt ner mot balansaren. Jag knyter ett lekande i änden på huvudlinan och sedan ca 50-70cm 0,40mm FC som jag sedan knyter på balansaren. Lekandet för att balansaren inte skall snurra så mycket och FC:n för att skydda balansaren mot eventuella gäddor.

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids