Skrei med Flyt och C&R

Nyss hemkommen från en rejält spännande helg. För att göra en lång historia kort så kommer här en snabb summering av helgen.

Allt gick fel redan från sjösättning, det låg ca 4kubik snö på båtrampen som en traktor tippat där. Men tillsammans med lokala förmågor tog vi oss ut tillslut. Nu möts vi av ett plötsligt oväder och jag kan säga att jag är väldigt glad att äga ett Rapala Lifewear från ursuit!

Väl ute där skreien höll till lyckades vi ha ett trevligt fiske iaf. En toppfisk på 28kg och ett gäng mellan 10-20kg. De flesta fiskar låg runt 90m bottensjup mellan botten och 60m. Som vanligt var det rosa färg på betet som dominerade. Skreien var tydligt huggvilligare på extra snabba upp ner rörelser om 2-4m .

Jag kör gärna catch and release när det är extremt bra fiske, men ska detta fungera så får man tänka till. Fisken måste få tryckutjämna eller släppa ut bubblor, ibland flera ggr på uppvägen. Jag brukar ta det extremt lugnt mellan 15m ner och ytan. Låt torsken släppa ut alla bubblor och kroka gärna av jiggen utan att ta upp fisken ur vattnet. Dessa fiskar är fantastiskt goda på matbordet så givetvis ska en del ätas !

Storm wildeye giant serien är min favorit och färgerna BSD, BKPK samt GT vill jag inte vara utan. Jag fiskar dessa precis som dem är helt utan stinger. Dom sitter säkert i munnen vid originalutförande och du kan enkelt knycka lös jiggen vid ytan.

Ut å dra en skrei och kom ihåg flytplagg!

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson