Brottning i Härjedalen!

Ber om ursäkt för kvalitén på foton men vi missbedömde vädret å det grövsta!

Som jag nämnde i föregående inlägg gick färden norrut i försöket att locka någon stadig abborre till hugg, men första dagens vatten Ljusnan kunde oxå erbjuda sik, harr och naturligtvis gädda.

Dags för vinterdäck!

En bekant till min fiskekompis skickade en bild under passet som var tagen bara någon mil ifrån där vi befann oss och ni ser själva hur det såg ut.

Vi kämpade dock på i det bistra vädret och visst högg det någon skaplig abborre ibland. Området vi fiskade på var relativt grunt med varierande ström, så betet som fungerade klart bäst var den traditionella Original Floater 05 (5 cm).

41:a

Till slut lyckades jag i varje fall lura upp en borre på 41 cm, gott nog i bistra förhållanden. Och naturligtvis när regnet öste ned och det var som värst kom HUGGET! Kompisens spö var dubbelvikt och det var tvärstopp, en strömgädda modell magnumformat hade slukat den lilla Rapalan.

Efter många om och men lyckades vi i varje fall få ombord gäddan och den var verkligen grann, efter den långa kampen returnerade vi den omedelbart för att skona fisken. Denna kamp fick avsluta dagen och vi skyndade oss hem till värmen.

Nästa dag skulle bjuda på ett underbart väder och ett obeskrivligt abborrfiske, mer om det väldigt snart.

Syns!

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide