Drömfiske i magiskt väder!

I söndags fiskade jag och klubbkompisen Olle Eriksson på Vättern. På morgonen var det lite blåsigt och kallt, men mitt på dagen la sig vinden helt. Nu visade Vättern upp sig på sin bästa sida. Kanonväder och Rödingarna jagade för fullt helt ytligt.Huggen duggade tätt på små spiggliknande Wobbler. Rapala X Rap och Ul Minnow var gångbara.När jag tacklar dragen till vätternfisket så använder jag Sufix fluocarbontafs 0,30mm ca 1,5 meter förde betet. Den osynliga tafsen gör att fiskarna inte ser linan lika lätt i det kristallklara vattnet, det ökar chansen till ett bra fiske.På Vättern svänger jag mycket med båten, då ligger ena sidans beten helt still i innersväng. Använder man sig av den tekniken får Wobblerna en liknande gång som spiggen har, då dom inte rör sig mycket i vattnet. Det brukar trigga fiskarna till hugg.Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren