Lyckat vertikalfiske mitt i vintern!

Nyligen hade jag Jesper Norell och Ingemar Olsson i Quintrexbåten på ett kul vertikalfiske (mitt i vintern), och bra gick det! Ingemar ville dra sin första gös, och så blev det också!

Nyligen hade jag rutinerade grabbarna Jesper Norell från Normark Scandinavia AB och Rapala Proguide Ingemar Olsson i min Quintrexbåt på ett kul vertikalfiske, och bra gick det (över förväntan faktiskt)! Ingemar som bor i Kiruna har fått mängder med stora fiskar och olika arter i sitt fiskeliv, men en art hade han inte fått tidigare och det var gös som inte är vanligt förekommande alls i norra Sverige! Ingemar hade planerat in en weekend runt huvudstaden med jakt i skogen och en önskan om att ta gösoskulden med mig som guide. Givetvis så såg jag till att grabbarna fick komma ut i min båt till mina ”säkra” fiskeplatser, samtidigt som förväntningarna inte var så höga alls på ett mängdfiske med tanke på årstiden (normalt isfiskar vi så här års, men inte den här dagen). Vi valde en ”enklaste” metoden för årstiden, vilket är vertikalt jiggfiske nära botten! Jesper och jag hade såklart fått massor av gösar tidigare, så nu var det fokus på att Ingemar skulle få sin första gös någonsin – vilket han också snyggt fixade med en Stormjigg vid en grynna! Vi fick både gös, gädda och ganska många abborrar efter en kant där det var lite lugnare med vindarna under dagen! En riktigt kul fiskedag hade vi, speciellt då vädret var bra (bortsett från vinden), samt att vi som sagt lyckades med gösuppdraget i det kalla vattnet! Kul var också att det var en helt ok storlek på fisken vi fick, se bilder! Dagen efter körde herrarna ett jaktpass utan mig utanför huvudstaden med Jesper som guide, och även där gick det bra då Ingemar sköt sin första dovhjort någonsin (en lyckad weekend med andra ord då dom båda herrarna även jagar ibland)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka det sista lilla av denna ”vinterns”, vårens och sommarens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – välkomna ombord!!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en kul sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer