Svårflörtade gösar!

Igår kväll trollade jag gös på en av hemmasjöarna. Ena sidan på båten riggades med Rapala Orginal 18cm i olika färger, den andra med Rapala Scatter Husky 13cm. Spöparavaner med 35m släpp bakom i en fart av ca 1,5 knop, blev start taktiken. Det tog inte många minuter innan dagens första gös hade fattat tycke för en Scatter Husky i färgen SSH, bild nedan.Jag vände om båten för att köra över punkten där den första fisken tog. När jag passerade punkten , så signalerade samma spö fisk igen. En till gös i ungefär samma storlek som den första.Bra start på fisket, några fiskar tappades, och en till i samma storlek landades inom kort,alla hugg utom en på SSH. Sen var det som att trycka på en knapp,när det blev riktigt mörkt slutade det helt att nappa, så hoppet stog till gryningen att dom skulle vakna till igen, men så blev inte fallet,den här gången. Gösarna är riktigt nyckfulla fiskar, dom ändrar beteende från gång till gång, men det är det som är charmen att försöka lura dom till hugg. Nya försök snart med natt vampyrerna. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren