Shadow Rap Shad kungen över gräset

För en tid sedan var jag och Nellfors ut på en dags abborrfiske. Väderleksprognosen visade mulet men uppehåll vilket skulle visa sig vara ren lögn. Dagen bestod av ett envist blött duggregn som vägrade ge upp. Men vad gör det när abborrarna hugger.

Fisket började lite trevande. Vi fiskade av ett område intill en ö med gräs och sten men bara några små abborrar behagade nappa. Men sedan hittade vi melodin och abborren.

Vi satte på varsin Shadow Rap Shad vilket skulle visa sig vara dagens melodi.

Shadow Rap Shad är 9cm och är ”slow rising” i motsats till ”Shadow Rap” som är ”slow sinking”. Jag och Nellfors jerkad Shadow Rap Shads över gräset där abborrarna stod och tryckte. När dom fick se betet tvekade dom inte utan steg och högg stenhårt. Vilka underbara hugg.

På grund av att Rapala Shadow Rap Shad är ”Slow rising” funkade det att fiska jerken med korta stopp över gräset och huggen kom ofta i dessa korta stopp.

Upp och ta betet och ner i gräset sen var kampen igång!

Vi lyckades kroka massvis av abborrar mellan 5-7hg vilket är fina fiskar i dessa vatten men man vill alltid ha mer och större. Vi släppte området och började söka om de större abborrarna stod ännu grundare.

Vi skulle få svar omgående. Redan första kastet på det nya området lyckas Nellfors kroka en vacker fisk runt kilot.

Hög och fin abborre!

Precis då börjar regnet tillta men det stoppade inte oss från att fortsätta dra fina abborrar. Redan nästa kast lyckas även jag kroka en fin abborre runt kilot.

När abborren hugger märker man inte att regnet öser ner!

Det fortsätter hugga med jämna mellanrum på det grunda vattnet. Rapala Shadow Rap Shad visar att den är optimal när vi kan fiska den över gräset i det grunda vattnet. Efter att vi fiskat av en del av området slutar det regna en liten stund. Jag vet inte om det var det eller om vi hittat massor av fisk men det hugger hela tiden. Det är dubbeldrill och dom hugger stenhårt. De flesta fiskarna är runt 35-40cm. Fantastiskt kul fiske.

Två kast och två fina abborrar på Shadow Rap Shad!
En fining får simma ner bland näckrosorna igen!

Jag vet inte hur många abborrar vi lyckas lura denna dag men det är 50 fisk över 35cm skulle jag tro och en del mindre. Nästan alla på Rapala Shadow Rap Shad. Denna dag var detta bete överlägset över gräset.

Det var inte bara abborrar som högg denna dag, alltid kul med huggvilliga idar!
Även om det var dessa fantastiskt vackra abborrar vi var ute efter! Vilka färger!

När det blev eftermiddag dog fisket lite och vi bestämmer oss för att packa ihop och åka hemåt. Fantastiskt kul fiske med stenhårda hugg och många sådana. Tack Nellfors för en riktigt kul dag på sjön!

Se till att ha en Rapala Shadow Rap Shad i lådan! Det kan göra skillnad vissa dagar!

Rapala Shadow Rap Shad finns även i ”Deep” variant men denna dag var det den ”vanliga” grundgående Rapen som var melodin.

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids