AW efter jobbet = fem över kilot på 10 minuter

Nu börjar det mörkna på kvällar och möjligheterna till ett fiskepass efter jobbet minskar. Men i veckan så packade jag båten och drog efter jobbet till en sjö nära där jag bor. Började fiska med BX Brat bytte sedan till Andreas Ingrids favorit till abborre DT10, testade jigg men inte nåt hände i andra ändan av linan. Då finns ett vapen kvar att ta till Rapala Shadow Rap Shad.

En av alla borrarna som va på hugghumör

Favoritwobbler till abborre

Min favorit till abborre är Rapalas Shadow Rap Shad. En wobbler som jag lyckats bäst med genom att jerka den ganska hårt med stopp. Då flyter den sakta upp mot ytan oftast är det då hugget kommer.

Shadow Rap Shad P
Shadow Rap Shad P

Hugg efter hugg och följande kompisarna efter


Jag började nu fiska av ett område som var fyllt med tjock nate från 3 meter ner ända upp till 50 cm under ytan. När jag gjorde första kasten så small det direkt och upp till ytan kommer en stor abborre och efter den följer flera i samma storlek. Ut med wobblern igen och smack ny fin abborre och samma sak igen flera av samma size följer efter den krokade fisken. Så samma sak igen i nästa kast och nästa kast så fortsätter det under några minuter.

Abborrarnas himmelrike.

Fem st mellan 45-48 cm

Jag låter fiskarna ligga kvar i håven för att hålla igång och hålla kvar stimmet inom kasthåll. Till slut ligger det totalt fem fina fiskar i håven mellan 45 – 48 cm. Den minsta vägde 1.04 och den största 1,39 kg Samtliga abborrar högg på min favoritwobbler alla kategorier Rapalas Shadow Rap Shad färg: P Tappade dessutom fyra st som även dom var i samma storlek.
Lika snabbt som de började hugga, lika snabbt var alla borta.

Ibland kommer man helt rätt och det kan man leva på länge.

<´////><

Stefan Källström

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström