Abborre i mörka vatten.

I Bergslagen finns det många outforskade vatten och många sjöar innehåller stora fina abborrar. Många av dessa sjöar har ett mörkt humusfärgat vatten vilket gör att abborren brukar bli riktigt mörka ibland nästan helt svarta.

Svarta abborrar
Foto: Henrik Lindgren
Långsmal 40 cm abborre med nästan helmörk stjärtfena

Rapala Rippin Rap!

Rippin Rap
Rippin Rap sex cm färg: ROL

När jag testat att fiska i dessa vatten så tycker jag att Rapalas Rippin Rap fungerar bäst för mig. Den finns i tre storlekar en mängd olika färger. Min personliga favorit är den som är sex centimeter och då gillar att fiska med naturliga färger, (se bild nedan). Eftersom att den har en hög profil och låter mycket så kan fisken upptäckta den på långt håll vilket många gånger är en fördel i mörka vatten.

Se mer färger på Normarks sida

Rippin Rap
Överst HLW mitten vänster ROL mitten höger PEL längst ner SML
Rippin Rap sex cm färg: PEL

Hur jag fiskar med Rippin Rap

För mig har det oftast fungerat bäst om jag fiskar likt vanligt ”jiggfiske” dvs låter den sjunka till botten, lyft, veva några varv låta den sjunka osv osv. Håll gärna ögat på linan i spötoppen för ibland känner man inte när abborren hugger utan man ser att linan slackar lite. Är man inte med i matchen så kan abborren hinna spotta ut wobblern innan man hinner göra mothugg. Men testa också att bara veva in det rakt i mellanvattnet (testa ganska snabbt). Eftersom att Rippin Rap syns och hörs på långt håll så stiger gärna abborrarna flera meter från botten för att ta och är det dessutom jakt i mellanvattnet så drar den till sig uppmärksamhet med sitt ljudliga rassel och den höga profilen.


Fiskar du också med Rippin Rap? Berätta gärna och kommentera hur du fiskar med Rapalas Rippin Rap.

<´////><
Stefan Källström

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström