Hårdtest av spön från 13 Fishing gav 10+ gädda (+ 3 stora till)!

Nyligen körde jag ett hårt gäddpass i 5 dagar, och bra gick det! 13 Fishing fick jobba hårt, & av mig får spöna toppbetyg (läs mer)! :-)

Jag har nyligen fiskat stenhårt i 5 hela fiskedagar med mina nya 13 Fishing spön, och utan att tveka så ger jag toppbetyg till alla dom spöna jag provat (3 st)! Jag har fiskat med mitt 13 Fishing haspel 6,8 fot 5-20 gram lite grann mellan gäddorna som vi var ute efter, och mumma vad härligt det spöt var då jag även fick några mindre gäddor på det spöt, utöver abborrarna! Det andra spöt som jag fiskat med är 13 Fishing multispö på 7,4 fot 40-130 gr som jag verkligen gillade då den var så lätt och känslig för hugg! Ett perfekt spö förövrigt till kajakfiskare då spöhandtaget inte var så överdrivet långt som många andra multispön är! Snygga spön dessutom!

Men det spöt som jag fiskade mest med var ett 13 Fishing Fate Black 8,6 fot haspel 40-130 gram som jag bara älskade! Spöt kastade långt, en kastkanon och samtidigt lätt och rappt. Under mina dagar så fick jag hårdtesta spöt och det blev en hel del fiskar! Bland annat fick jag fina gäddor på 99 cm 7 kg, 105 cm 7,5 kg, 109 cm 8,4 kg samt en stygg rackare på 115 cm 10,05 kg – vilka alla gav härliga och hårda drillningar i det relativt varma vattnet! 13 Fishing Fate Black 8,6 fot klarade testet galant med högsta poäng enligt mig! Utöver dom nämnda fiskarna så drog min franske gäst även en stor gädda på 113 cm och 8,8 kg, inte illa alls!

Faktum är att jag en längre tid tittat runt efter ett liknande haspelspö, och även funderat på att bygga ett för den kalla årstiden då det blir så kallt med multirulle (tex för Rugen i februari). Men nu behöver jag inte det då mitt Fate Black levererade på ett härligt sätt som jag verkligen gillade. Det har utan tvekan blivit mitt nya favoritspö på gädda med haspel numera.

Beten som levererade var som vanligt Storm Seeker Shad (jag verkligen älskar den jiggen)! Sen drog vi såklart även gädda på Storm T-Bone, Rapala Otus och Peto, Rapala Haku mm! Det blev även några gäddor på Blue Fox skedarna, dom får man inte glömma….

Kolla in spöna vid tillfälle, rekommenderas varmt! Imorgon guidning igen, då kör vi mer gäddfiske i sjögräset! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!! :-)

Ps. För er som har Instagram så har jag även en kul sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se”, följ mig gärna där – så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer