Nya Twitchin Rap levererar

Rapala har kommit ut en spännande nyhet i form av Twitchin Rap. Twitchin Rap är som ni kanske kan lista ut på namnet ett jerkbait. Betet är 12cm och väger 45g och har en grymt fin sida sida gång när du jerkar hem det. Väljer du att bara veva det går det i fina S kurvor.

Rapala Twitchin Rap är tillverkat av balsa och är en riktig kastkanon. Vill du så kan du fiska det högt upp i vattnet eller så låter du det dala och fiskar det djupare. Betet vaggar fint som en skadad fisk i ”sjunket” och det är riktigt hett vissa dagar.

Rapala Twitchin Rap finns i flera heta färger bla i många heta färger som du säkert sett på både Peto, Otus och Super Shadow Rap.

Eftersom jag mest fiskat abborre senaste tiden har detta bete fått ligga och vila i mina beteslådor. Men en dag nyligen efter en dag inne behövde jag komma ut på lite fiske. Det fick bli en timmes landfiske.

Jag tog med mig två beten, ett spö, tång, kamera och måttband. Som ni säkert förstår var ett av de beten jag tog med mig just en Rapala Twitchin Rap. Den som fick förtroende var den i färgen HLW som ni såg ovan.

Jag skulle genast få svar på om Twitchin Rap var ett bra bete eller inte denna dag. Redan fjärde kastet tog det tvärstopp. Först trodde jag nästan att jag satt fast. Men när de karakteristiska huvudskaken kännes i mitt Fate Black spö från 13 Fishing förstod jag att det var en fin gädda som huggit. Efter en härlig fight lyckas jag greppa en fin gädda. Mäter den till 101cm på Rapala måttbandet, som verkligen kommer till sin rätt sådana här turer. Verkligen smidigt att ha med sig.

SMACK sa det!

Efter ytterligare några kast har jag ett försiktigare hugg som jag missar.

Men jag skulle få fler chanser. Rätt som det är ”SMACKAR” det igen och mitt Fate Black bugar bra. Ännu en stark fin gädda.

Lite kortare men tjockare!

Jag hinner missa ytterligare ett ”pill hugg” innan det är dags att åka hemåt.

Jag tror Rapala Twitchin Rap kommer sitta i beteslåset oftare nu framöver. Det verkar vara ett kanonbete. Kastar långt, fin gång och en storlek som de flesta gäddor kan tänka sig.

Ibland kan ”kortpassen” leverera riktigt bra och då är dom riktiga ”energipåfyllare”! Det är dom i och för sig bara man tar sig ut i naturen och får fiska lite.

Ut och fiska gott folk! Hösten är här och fiskarna skall äta upp sig!

Till sist vill jag verkligen slå ett slag för de nya Fate Black spöna från 13 Fishing. Grymt goa!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids