Kyligt abborrefiske

Stora abborrar + lågtryck = Fungerar

I under ledigheter i mellandagarna har det blivit några fiskepass efter abborre i mina hemma vatten. Under julen så har det varit öppet vatten men i skrivande stund så är det nog inte långt borta innan man får ta fram pimpelprylarna. På annandagen så smet jag i väg till en sjö som jag inte testat på länge och som inte ligger långt från hemifrån. Med noll förväntningar åkte jag iväg för ett par timmars fiske. Barometern hade slagit i botten och det brukar inte vara bästa förhållandena för att fiska abborre. Redan de första 10 minuterna hade jag kontakt med fisk men de var otroligt försiktiga, kändes inte i spöt när de nöp i jiggen. Man såg endast en lyftning på linan när jiggen låg på botten då fick man göra ett mjukt mothugg. Efter några kast till så sög det till och jag kunde kroka en 45 cm abborre.

Kyligt väder = Rött och rosa

Mina personliga favoritfärger när det är kyligt väder är röda eller rosafärgade beten, och jiggar som jag föredrar är Storms Largo shad för den har en högre kropp och rullar mjuk i vattnet.

Storm Largo Shad
Rapala V-Blade (färg Red Fire)

Byte till Rap V-Blade

Jag hade en huggperiod på ca 15 minuter då jag fick några abborrar och den största va 45 cm och vägde 1,35 kg sen dog det av helt. Jag bytte då från jigg till en Rapala V-Blade (färg Red Fire) Fiskade med samma princip att jag lät den ligga på botten ett par sekunder och hålla stenkoll på linan och det gav direkt resultat med ett par smågäddor. Efter en stund stramade det i linan som direkt kändes att det var en abborre. Den var 46 cm och vägde något mindre än den första 1.29 kg.

Mina tips spinnfiske efter abborre i kallt vatten och lågtryck

Skarpa färger gärna rött och rosa.
Låt betet ligga still på botten några sekunder
Håll koll på linan, inte säkert att du känner hugget

Ha tålamod, nöt länge på det området du tror på.

Hej då ses när du blivit större!

Skitfiske på er alla
<*)))))><
Stefan

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström