40 minuter som räddade resan

Nyligen gjorde jag och mina vänner en satsning efter stor abborre. Efter förra årets ”succe” var förväntningarna höga.

Bilen rullade neråt landet på söndagsmorgonen. Minnen från vår tidigare resa och Nellfors andra resor diskuterades. Men frågan var om isen låg på vissa ställen vi ville fiska. Det skulle visa sig.

Väl nere packade vi in våra grejer och förberedde våra fiskeprylar inför kommande dagar. Kvällen avslutades med en god middag och mer fiskehistorier.

Klockan ringde tidigt på måndagen. Alla var laddade inför jakten på storabborren. En stadig frukost intogs innan vi rullade mot rampen. Vädret var kanske inte det bästa men nu skulle det fiskas så då får vädret vara som det vill. Fisket började trevande. Men när vi placerat båten vid en liten djupkant intill ett gräsbälte skulle resultatet komma.

Eftersom min vän Andreas i en annan båt lyckats få några abborrar redan så fick jag tips om att köra färgen BGH och då pratar vi om Shadow Rap och Shadow Rap Shad och både vanliga och Deep varianterna.

I linänden knöt jag på en Rapala Shadow Rap Deep i just färgen BGH. Redan efter några kast kommer första hugget och första fisken.

En fisk strax över kilot är en bra start men större skulle dom bli.

Redan nästa kast är det dags igen.

Dom blir större

Efter några kast utan kontakt av fisk smäller det stenhårt i grejerna. Det känns som gädda säger jag. Den är för tung för att vara abborre tänker jag. Jag hinner inte ens bli nervös när den gör några rusningar intill båten, men plötsligt dyker en stor abborre dyker upp ur det halvgrumliga vattnet.

-Håv Nellfors! Håv! Det är en borre! : skriker jag.

Några sekunder senare ligger en riktigt fin abborre i håven. Vi förbereder våg och måttband. Fisken mäter 49cm och trycker ner vågen till 1,9kg. Mitt livs näst största abborre.

En galet vacker fisk i händerna på en nöjd kille/gubbe …

Detta blev slutet på en härlig huggperiod som avslutades med en grymt vacker fisk.

Det blev inga fler abborrace kommande dagar utan vi fick slita för varje abborre.

Ett bete som även det lämpar sig för fiske över gräset, över den grunda stengrynnan eller på fisk som jagar ytligt är Rapala Twitchin Shad.

Ett bete med sida-sida gång som simmar 0,3-0,6m under utan. Fantastiskt kul att fiska.

Till sist vill jag önska er ett riktigt Skitfiske om det nu blir på vårisen eller från båten!

Ut och njut men var försiktiga och ta hand om er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids