Grym säsongsstart – PB på gädda

Äntligen! Som man väntat på att få sjösätta båten och ge sig ut på vatten i flytande form.

Fortfarande ligger isen på många håll och verkar som att det håller i sig några veckor till innan ramperna i Mellansverige är öppna. Men som tur finns det eldsjälar som hjälper till att påskynda att ramperna är fria från is. En sådan eldsjäl är 15 åriga Marcus Helge från Gullspång som såg till att hacka upp isen så att det gick att sjösätta båten i söndags. Som belöning packade jag ihop en Plano 3700 full med en massa olika beten och bjöd med honom på söndagens fiske. Marcus som är en ung hängiven sportfiskare med ett flertal fina gäddor på sitt samvete tvekade inte en sekund utan stod och väntade ivrigt vid rampen när jag kom på morgonen.

Vilket jobb du gjorde Marcus!

Ute på sjön

Vi snirklade oss ut mellan stenar och vassruggar och kom fram till platsen som vi planerade att fiska på under dagen. Marcus var ganska snabb och fråga, ska vi tävla? Okej då kör på det flest gäddor vinner. Redan vid första kastet var det en fin gädda som missade Marcus jigg precis vid båtkanten, (shit det här kan bli jobbig tävling.) Men kul start på dagen, då fick vi ett tidigt svar vi att gäddorna fanns på plats. Området är väldigt grunt mellan 0,5 – 1,5 meter och sten överallt (det kände elmotorn av ett flertal gånger.)

Stor fisk

Vi fortsatte att nöta på och vi fick ett par mindre gäddor och vi hade även en hel del ”stötar”, fisk som bara drog i tailen på våra beten. Sen kastade jag mot ett område där jag på plottern markerat att det ligger sten precis under ytan (ja jag har kört på den stenen tidigare) Jiggen landar jag känner att den studsar mot stenarna sen kände jag ett nafs och gjorde ett spinnstopp då va det stopp och vi såg en kraftig virvel och förstod att nu va det en bättre fisk som tagit jiggen (Storm V-Slab). Fisken var tung men medgörlig och ganska snabb kunde Marcus håva den. Kanske det här skulle kunna vara ett nytt PB för mig för den va tjock men kort. Mitt tidigare tog jag i höstas 10,1 kg som va ett dyrköpt PB Läs inlägget från i höstas.

Nytt PB 10.44

Det som är så häftigt med fiske är att man fortfarande efter så många års fiske får ”knäskak” när man får en större fisk. Det är väl det som är tjusningen med fiske att de skapar en sån anspänning att när fisken väl är landad så släpper alla spänningar. Och även den här gången så började det kännas i knäna och när vi la den i vågsäcken och hängde den på vågen så stannade den på 10,44 kg – YES NYTT PB. När vi sedan mätte den så var den ”bara” 107 cm och tjock som en välgödd julgris.

Fortsätter att hugga.

Det fortsätter och hugga och vi plockar ett gäng gäddor mellan 70 – 90 cm och de flesta är tjocka och feta. Bästa betet för mig var Storms V-Slab och Marcus fiskade fiskade bäst med ett bete som inte finns kvar på marknaden Storm R.I.P Seeker Jerk. (Hittar ni den i butik, köp!)

Storm V-Slab LP 21.5 cm

Tävlingen

Hur gick det med tävlingen då?
Även om jag fick dagens största så spöade Marcus mig med tre fiskar så det kräver en revansch.
Tack Marcus för en kul dag på sjön!
Kul att det finns en kommande generation som brinner för fisket.

Marcus med en 83 cm
Stark 90 fisk

Jag fiskade med:

SpöRulleLinaBete
FATE BLACK SPINN 74 224CM XH 40-130GCONCEPT A3 Sufix 832 0.33 Storm V-Slab

Skitfiske på er alla
<*))))))))))))))))))><
/Källan

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström