Grymt laxfiske på Vänern!

Senaste veckan har jag fiskat på Vänern, några gånger. Fiskekompisarna Jesper Norell och Olle Eriksson har gästat båten. Fiskesuget efter lax har varit stort, så när rampen äntligen blev isfri, kunde vi inte hålla oss längre. Nu när vattnet är så kallt, runt 2gr så fungerar löja bäst, framdragna i sakta fart. Jag tacklar dom med Vmc 7554 trekrok i stl 4. Sen använder jag Sufix invisiline 0,52mm fluocarbontafs, med lite tjockare tafs, så får löjan en lite långsammare gång i vattnet, det fungerar bra nu när det är kallt i vattnet. Vi hittade några fina strömstråk, med blankfläckar långt ute i sjön. Där hade betesfisken samlat sig, det dröjde inte länge förens det började morra ilsket i rullarna. Laxarna jagade för fullt bland betesfisken.

Nu var det riktigt skoj på sjön, lungna vindar och laxar som var på bästa humör.

Fiskarna jagade en bit ner i vattnet så djupriggarna fiskade bäst runt 10-12 meter ner. Ytbetena viktade vi med 50-80gram, det var modellen. Några dubbelhugg och ett trippelhugg, gjorde fisket till minnesvärda dagar på sjön. Laxhälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren